[...] czyli włóknik, jest to ciało tworzące się podczas krzepnięcia krwi. Fibryna jest niebezpieczna dla ludzi, którzy prowadzą mało ruchliwy tryb życia. Do tej pory nie wiadomo, jakie składniki cebuli rozpuszczają fibrynę, ale fakt ten jest stwierdzony i najważniejsze jest to, że właściwość tę posiada zarówno cebula surowa, jak i gotowana lub [...]
[...] Jeden z najlepszych budulców mięśni, jaki można znaleźć na naszym rynku. Ceniony przez światowej klasy trenerów produkt, zawierający najlepsze białko niskotłuszczowe, jakie organizm może strawić. Pełno w nim witamin i ryboflawiny i wapna. Zaleca się spożywanie 3 razy dziennie cottage cheese. Białka jajek kurzych - inne bardzo dobre źródło [...]
[...] jest nim rzeczywiście ? czy suplementacja glutaminą jest niezbędna dla każdego poważnie myślącego o postępach w sporcie sportowca ? Przyjrzyjmy się wiec jakie ważne funkcje pełni w naszych organizmach glutamina. Glutamina należy do grupy aminokwasów endogennych, czyli tych które bezproblemowo mogą być sytezowane w naszym [...]
[...] tłuszczową - jak długo przestrzegasz diety. A najbardziej ekscytujące korzyści: po zakończeniu diety ,nie ma żadnego ‘efektu jojo’ - poziomy hormonów są dokładnie takie, jakie mają być. Plan działania: 1) Zacznij od 10-dniowej ‘kalibracji’. Ona przyzwyczai/nauczy organizm do wykorzystania tłuszczu na energię zamiast węglowodanów. Dodatkowo [...]
[...] wloski, nerkowiec, itd.) Ryba Owoce morza Soja Pszenica Przeciwnie do przekonań, dodatki do żywności (E-numer) są rzadko zwiaząne z występowaniem alergii. Na jakie rodzaje żywności jesteśmy alergikami? Najczęściej reakcję alergiczną u nastolatków wywołują skorupiaki takie jak: krewetka, langusta, homar i krab, orzeszki ziemne, [...]
[...] Temple University School of Medicine's Department of Physiology (wydział fizjologii). Mam także certyfikat specjalisty ds odżywiania American College of Nutrition. MM: W jakiej jesteś obecnie formie? DE: 55 lat, 89kg, 5.5% tkanki tłuszczowej. Moim ulubionym sposobem poważnego spalania kalorii jest noszenie 40 funtowej (18kg) [...]
[...] ich ilość. Zupełnie rezygnujemy z cukru rafinowanego. Podobnie z różnych syropów typu glukozowo-fruktozowy. Te nie mają żadnych prozdrowotnych skutków, a same negatywy. ‘jakie zatem źródła węglowodanów wybierać?’ Makarony, ryże, kasze, płatki owsiane, czasem ziemniaki. ‘Ale na forum każą zrezygnować z ziemniaków!’ Cóż, zupełnie z nich nie [...]
[...] aminokwasu ograniczającego białka produktów sojowych z 63 do 41, izolatu białka sojowego z 63 do 24% a z kazeiny z 63 do 53%. WĘGLOWODANY Są wrażliwe na ogrzewanie, a jakie będą zmiany to już zależy od środowiska - uwodnienia i pH a także od obecności białka. Skrobia pod wpływem temp. Rozpada się na związki prostsze, w środowisku wodnym [...]
CKD Post ten jest poświecony diecie ckd (Cyclical ketogenic diet), która już od pewnego czasu staje się jedna z najbardziej popularnych diet redukcyjnych. Pierwszy raz spotkałem się z tym rodzajem diety na początku 96 roku ,występująca pod nazwa dieta anaboliczna ,której autorem był dr.n.med. Mauro Di Pasquale. Dieta ta była opisana w marcowym [...]
[...] 0,75%. Posługując się porównaniami - 4 litry piwa dla diabetyków zawiera tyle węglowodanów, co 1 mała bułeczka. Przy czym są to piwa o normalnej zawartości alkoholu, nie jakieś cieńkusze! Niską zawartość węglowodanów uzyskuje się technologicznie przez wysokie odfermentowanie piwa. Dla tych, którzy wolą mniejsze stężenie alkoholu też produkuje [...]
[...] zasycą niż 2 batoniki o tej samej wartości kalorycznej. Na pewno po kolejny posiłek sięgniemy dużo później po pizzy niż po batonikach. Dodatkowo w fastfoodzie znajdziemy jakieś składniki odżywcze natomiast słodycze to puste kalorie. Dodatkowe pytania: 1. Ile ćwiczyć? Nie przesadzać z treningiem bo szybko się zniechęcimy. Chcąc schudnąć [...]
[...] Makaron nie tuczy, jest źródłem wartościowych składników spożywczych (m.in. skrobi i błonnika), jest niskokaloryczny i zawiera mało tłuszczu. Tuczące są za to dodatki, jakie do niego serwujemy - sosy, mięso, sery. Mrożone warzywa i owoce tracą cenne wartości odżywcze? Po części tak, ale są to straty niewielkie. Mrożonki są bardzo dobrym [...]
[...] the 1st mo of training. Whether differential gains would occur with longer training remains to be determined. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1400008 probowano ustalic jakie powinno byc dzienne spozycie bialka u poczatkujacych kulturystow aby utrzymac bilans azotowy w roenowadze lub zeby miec pozytywny stosujac 2,62g/kgmc mieli pozytywny [...]
[...] Wtedy organizm potrzebuje węglowodanów prostych, które może szybko rozłożyć do glukozy aby odbudować zapasy glikogenu. wszystko z umiarem Wielu z was zadaje pytanie jakie można wykorzystac reduktory tłuszczu ( SUPLEMENTY WSPOMAGAJĄCE ODCHUDZANIE). Najpierw krótkie wyjaśnienie czy działają i jakie mogą być skutki stosowania oraz [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] bo pewnie sięgniecie po innego producenta, inną formę itp. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/91c044e965e54d88a92fd2f99db2d909.jpg Zestaw dla chcących przybrać na wadze: Suplementy jakie proponuje na początek, wynikają głownie z tego, ze mamy na tym etapie sporo braków w żywieniu, dopiero wdrażamy się w cały urok zmiany naszych dotychczasowych upodobań [...]
[...] Mądre odżywianie dla Ciebie. **** Światowy rynek suplementów cały czas rośnie. Osoby ćwiczące, czy też chcące „zdrowo się odżywiać” mają spory wybór. Od jakiegoś czasu znacznie wzrasta zainteresowanie suplementacją aminokwasem argininą. W coraz większej ilości miejsc możemy spotkać reklamy nakłaniające do zakupu tego czy [...]
[...] naturalne pożądania kremowego pożywienia. Dr. Wiliam Ester pisze w Słowniku Naturalnego Jedzenia: ″Awokado jest jednym z najbardziej wartościowych produktów żywnościowych, jakie natura daje człowiekowi. Dla zainteresowanych eliminacją mięsa ze swej diety nie oferuje jedynie substytutu, lecz pożywienie, które ma zdecydowanie większa wartość dla [...]
[...] co do grama nie jest istotne!’ Inaczej – liczenie jest istotne, ale bardziej istotne są główne założenia. A nie czy zjadłem 346g czy może zrobiłem błąd bo zjadłem 364g. A jakie są główne założenia CC? Jak sama nazwa wskazuje jest to manipulacja węglowodanami! Wiec kombinujesz węglowodanami. W oryginalnym CC masz 3 dni 1 gdzie masz ich mało 1 [...]
[...] które same liczą zapotrzebowanie na podstawie kilku podanych danych. Z kaloryczność przy masie/redukcji jest sprawą indywidualną. Przy masowaniu należy zwrócić uwagę na to jakiego typu budowy, a więc także metabolizm się jest. O typach budowy możesz przeczytać tutaj http://www.sfd.pl/ t236043.html Ogółem ektomorficy mają problemy z przytyciem i [...]
[...] Mądre odżywianie dla Ciebie. **** Światowy rynek suplementów cały czas rośnie. Osoby ćwiczące, czy też chcące “zdrowo się odżywiać" mają spory wybór. Od jakiegoś czasu znacznie wzrasta zainteresowanie suplementacją aminokwasem argininą. W coraz większej ilości miejsc możemy spotkać reklamy nakłaniające do zakupu tego czy [...]